Een blokkade is een verstopping in het energieveld.

Wat is een blokkade? Hoe kom je eraan? Hoe kom je er vanaf?

Energie moet stromen, anders krijg je klachten

Je lichaam bestaat uit miljarden cellen. Die krijgen allemaal zuurstof en voeding via het bloed. En ze krijgen energie via het energieveld. Dat energieveld bestaat uit de auralagen, chakra’s, meridianen. Energie moet stromen net als bloed. Als energie slecht stroomt wordt het dik en traag. Het gaat vastzitten. Het veroorzaakt dan een verstopping in de meridiaan of het chakra. Dat werkt als een dam. De energie hoopt zich op.

 

Achter de blokkade krijg je een tekort aan energie.

Als een bloedvat verstopt raakt krijgt een deel van je lichaam geen zuurstof meer. Als er een verstopping zit in het energiesysteem, krijgt een deel van je lichaam niet genoeg energie. Dan krijg je pijn, stijfheid en functieverlies. Er is niets kapot maar het werkt gewoon niet meer zo goed. En de dokter kan niets vinden.

Hoe ontstaat een blokkade?

Meestal begint een blokkade met een emotie, in een bepaalde situatie. Voorbeeld: Je bent bang voor pappa want hij schreeuwt. De situatie gaat voorbij en de angst zakt. Toch blijft er een beetje angst hangen in je maagchakra. En steeds als iemand agressief of dominant doet, voel je weer een beetje angst. Dat blijft allemaal plakken aan die eerste angst voor pappa. Dat wordt een blokkade, en die wordt steeds groter. Hij ontstond in de kindertijd. Je weet misschien niet meer wat de oorzaak was. Je weet alleen dat je een hekel hebt aan dominante mensen, en dat de maagstreek niet prettig voelt. En bij stress wordt het erger.

Hoe hef je de blokkade op? Hoe laat je alles weer goed stromen?

Natuurlijk moet de verstopping worden opgelost. De energie die vast zit moet worden losgemaakt. Dan kom je bij de kern: de oorzaak. De emotie waar het mee begon. Die situatie kon je tóén niet oplossen. Daarom ging het vastzitten. Maar nu ben je ouder. Je kunt nu anders tegen de situatie aan kijken. Met een visualisatie kun je de kern van de blokkade oplossen. Kortom een blokkade moet je energetisch oplossen én emotioneel.

Stress is de grootste verstoring van gezondheid

Lichamelijk wordt vitaliteit ook gerelateerd aan soepelheid en stijfheid. Een pasgeborene is soepel als water en na ons overlijden zet de rigor mortis in. Alle staten daar tussenin zijn staten van relatief meer of minder ‘levend’ zijn. Stijfheid of stroefheid kan natuurlijk ook op mentaal vlak voorkomen… Chronische spanning in het systeem is wat ons minder soepel en vitaal maakt. Stress is de grootste verstoring zowel van gezondheid als van levensplezier.

‘Oppervlakkige tijdelijke spanning zoals stress voor een examen verdwijnt nadat de stressoorzaken verdwenen zijn. Chronische spanning echter blijft actief in het bindweefsel, de musculatuur, de gewrichten, het zenuwstelsel en de organen en ze kristalliseert ook in mentaal-emotionele patronen.

Het is de chronische – vaak onbewuste spanning die ons belet om ons spontane zelf te zijn (FLOW) en volop creatief te kunnen leven…

Het is dus nogal belangrijk om chronische stress te leren loslaten…